torstai 26. helmikuuta 2015

Khon Kaenin kissakala

Vaimo haluaa shoppailemaan ja tytär haluaa uima-altaalle ja minä kalastamaan.. Tämmöisiä nää perhe reissut on. Kosa-hotellissa oli henkilö joka neuvoo turisteja minne ne haluaa. Eräänä päivänä kyseltiin kalastus paikkoja.

Seuraavana päivänä taxi-meter toi meidät tälläseen paikkaan. Kalastuksen suhteen täysi tohina päällä.  Vähän myöhemmin selvisi että on kilpailu ja suurimman kalan saanut voittaa 300 bahtia. Lupa tähän paikkaan maksoi 50 bahtia ja sillä sai pussillisen mäskiä josta pyöritellään pallero koukkuun. Suurin hankaluus saada mäski pysymään koukussa.
Tässä paikassa olisi pikkanen heittokoho ollut poikaa, viereinen mies näytti mallia kuinka kalaa saadaan. Minä ongin 5 metrin vavalla tälläsiä kaloja 4 kappaletta. Vaimo sanoi nimeksi pla ta pien.  Taitaa olla sama kala jonka ongin edellisenä vuonna. Suurimmat kalat joita saivat oli vähän yli kahden kilon.
Shoppailin  paikallisessa kaupassa tälläsen härvelin. Laitettasko houkutusmäski vieteriin ja viiteen tapsikoukkuun syötit, koholla säädetään syvyys. Saiskohan tästä salaisen aseen sulkavan ongintaan.  Siinä oli kaupan seinällä mainos iso kalapaikasta ja kaikkein parasta kun vaimo lupasi viedä minut sinne.

Aamupäivä meni tätä paikkaa etsiessä. Kuskina vaimon eno. Kyllä sitä montaa kertaa soitettiin ja tehtiin u-käännöstä.  Loppuin lopuksi käännyttiin esson kohdalta oikealle.
Striped cat fish / Pangasianoden hypophthalmus
Mutta kannatti. Ensimmäinen tärppi tuli heti. Ja ihan joutui kaksin käsin väsyttelemään. ja kaksin käsin on pidettävä jotta saatiin kuva otettua ja sitten takas kasvamaan. Tälläsä kaloja tuli päivän aikaan 4 kappaletta. Kaksi oli vähän pienempää ja yksi isompi. Mukava niitä oli väsytellä.. Nimeksi thait sanovat pla sawai.
Rannalla oli ravintola. Mukava viettää päivää. kalastaa, syödä, juoda ja pitää siestaa. Kerrassaan hieno päivä. Suuret kiitokset äänekoskelle Noille josta ollut suuri apu kalojen tunnistksessa. Ja sitten pattajalle 2 viikoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti