lauantai 21. helmikuuta 2015

Banphain onki päivätVaimon toisen tädin talo bamphaissa. Ja nyt pätee sanonta mitä matalampi maja sitä parempi palvelu. Oltiin sunnuntaina siinä käymässä ja siinä oli enemmänkin porukkaa vapaa päivää viettämässä. Sunnuntai ainut vapaa työssä käyvillä. Vaimon serkku Suwit osasi saman verran englanti kuin minäkin, ja pian puhe kääntyi kalastukseen. Eipä aikaakaan kun istuin rannalla onkivapa kourassa. Madot oli kuivuuden takia sukeltaneet niin syvään ettei niitä lapiolla löytänyt.. siis possun läskipalaa koukkuun.
Philippine catfish    Clarias batrachus
Mutta koho ei värähtänytkään. Onneksi siinä lähistöllä oli kaivinkone töissä ja mopo pojat kävivät sieltä muutaman madon. Mato koukkuun, sekin laitettiin valmiiksi.. siinä ei kauan mennyt kun koho sukelsi. Ensiksi kaksi vähän pienempää ja tää kolmas oli hyvän kokoinen viiksiniekka. On muuten hyvän makuinen kala, on rasvaprosenti kohdallaan. Tätä kalaa olen eniten syönyt thaimaassa ollessa. Nimeksi thait sanovat pla duk.
 Toinen päivä. Bambu katosta ja banaani puita. Osoite saatiin hotellin neuvonnasta ja kyyti paikalliselta tuk- tuk mieheltä. Kalastaminen tässä vaatii luvan 50 bahtia eli 1,2 euroa. Lupaan kuuluu 0,5 sangollista jauhoista tehtyä mäskiä. Mäskistä pyöritellään pallero koukkuun ja ongitaan kalat pois. kuulostaa helpolta.
Nile tilapia   Oreochromis niloticus
Reilu 2 tuntia pientä nykimistä, ne pirun kelmit nuoleskelee mäski palleron koukun ympäriltä pois. Mutta sitten alkoi syönti. Tämän näköisiä kaloja 8 kappaletta putkeen. Thai kielinen nimi pla nil.
Sitten vaihdoin pienempi koukkuisen ongen ja pienempi mäski pallero syötiksi, niin tuli tämän näköinen kala. Nimestä ei mitään tietoa. Olen yrittänyt nimiä katsoa fish basesta,siellä on kaikki maailman kalat, nimet englanniksi ja latinaksi.

Sitten joutui olo suhteitten pakosta lopettamaan onkimisen. Nälkäinen thai-lehmä tuli ja pisti loput mäskistä parempiin suihin. Hyvän makuista mäskiä näköjään.
Ja meille maistui jäätelöt. Ja sitten viikoksi khon khaeniin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti