perjantai 6. maaliskuuta 2015

Pattayan nokkakala

 Hotellin kulmalta rantaan ja siellä löytyi hienosti laitettu ranta. Laattaa kiveä näköala-tasanne ja palmuja. Heti tuli turvallinen olo kun huomasi että poliisi valvoo täälläkin. Virveliin pohja-onki ja kalastamaan. Ja heti alkoi armoton syönti. Oli nousuvesi korkeimmillaan..

Blackspot snapper
Pastelli-vihreä wrasse
 3 uutta bongausta tuli heti, mut sitten se stoppasi. Kävi aamusta päivällä tai iltasella niin ainoastaa näitä aikaisemmin saatuja kaloja. Sit olin viimeistä kertaa tällä rannalla ongella, sain mutteri-ongella tärpin.
Lethrinus genivittatus
On saman näköinen kuin ensinnäinen kala, mut on eri kala kertoi asintuntija Noi. Sitten tuli 3 thaita näyttämään mallia kuinka vedetään pinnasta nokkakalaa, ja minullahan oli onki pohjassa. Kun on vieraassa paikassa ei oikeen tiedä onkisko pohjasta vai pinnasta, kyllähän se kokeilemalla selviää.
Ei muuta kuin väsäämään heitto-kohoa ja sitte apinoimaan thaimaalaisia, ja se tuotti tulosta.
Puoli nokka-kala
Tää oli lennokas kala pienestä koosta huolimatta, tuli koko kelaus matkan enimmäkseen ilmassa. Nämä onkimiset oli pohjoi-pattayn rannalla. Eräänä päivänä käytiin Joamtiem beachilla.
Menin tietysti rantaan katsomaan ja siellähän oli onki-mies kivellä. Sattuipa sopivasti kun minulla oli onki vehkeet repussa. Siinähän ei kauan mene kun teleskooppi vapa on onki kunnossa. Pienellä rykimisellä ja tyhjän koukun näyttämisellä sai palan mustekalan anturaa.
Koralliahven
Hienosti 3 kalaa peräkkäin ja kaikki erilaisia.Korallihveneen on hyvä lopettaa pattajan onkimiset. 33 astetta tekee tehtävänsä ja loppupäivä menee aurinkovarjon alla siestaa pitäen..
Kalojen nimistä sen verran että kaikille thai-kaloille löytyy latinalainen nimi, suurimmalle osalle englantilainen nimi mutta yllättävän vähän on thai nimiä. Osalla kaloista näkyy olevan suomalainen nimikin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti