maanantai 29. joulukuuta 2014

Huahinin pallokala

 Tämäkin reissu on viime vuodelta. Thaimaan reissuilla sattuu ja tapahtuu niin paljon että parempi kynämies vois kirjoitella vaikka kirjan joka reissusta. Koetan tässä plogissa keskittyä vain kaloihin..
Thaimaassa on vähän järviä suomeen verrattuna. Mut tälläsiä kaivettuja lätäköitä on melkein joka toisella tontilla maaseudulla.. Tämä löytyy vaimon tädin talon takaa banphaissa ja kalaakin siinä on, pintomisesta päätellen.
Suomalaisella mato-ongella ja thaimaalaisella madolla kun aikasa onki, sain tälläsen särjen näköisen kalan. Mikä lie  nimeltää ristitään paremman tiedon puutteessa "särki banphai"
Huahinin beachilla voi touhuta kaikenlaista.Vaikka liottaa varpaitaan meressä. Tässä paljasjalkainen thai kalamies näyttää mallia. Seuraavina päivinä kävin pari kertaa kopasemassa tätä kohtaa.. ja kalaakin tuli.
Siiman päähän paino tapsi ja koukkuun pala katkarapua. Tälläistä kalaa tuli eniten. Kalatorilla kertoivat nimeksi sienikala. Hyvä ruokakala kuulemma.
Kalojen nimiä olen yrittänyt katsoa maailman kala atlaksesta. mutta on niin aikaa vievää puuhaa. thaimaassakin tuhansia kaloja.
Tämä näyttäs olevan pallokala. Kaikki minun saamat kalat oli aika pieniä. Ja sitten ne kalojen värit. Esim. tuo sienikala oli niin kauniin värinen että kun katsoo digikameran kuvaa näyttää se melkein mustavalkeelta.
Boonuksena kaiken tämän päälle meritähtikin kiinnostui syötistäni.  Jep, ja seuraava reissu on varattu tammikuulle ja kalareppu otetaan mukaan..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti